Onze werkwijze

Gezonde bodem

Een gezonde bodem is voor onze bedrijfsvoering van groot belang. Hoe gezonder de bodem, hoe gezonder de voeding voor onze koeien,  hoe beter de kwaliteit mest die terug op het land gaat. Samen met onze bodemadviseur Peter van Hoof bepalen wij hoe we onze bodem zo gezond mogelijk kunnen krijgen en houden. Zo werken we veel met kruidenrijkgrasland met diep wortelende kruiden en brengen we vanaf volgend jaar compost aan op ons land. 

Gezonde koe

We hebben veel aandacht voor de gezondheid en het welzijn van onze koeien. Onze koeien hebben alle vrijheid om zelf te beslissen wanneer ze willen eten, gemolken willen worden of, als het weer het toelaat, de wei in willen. 

 

Daarnaast is onze melkveestal recent aangepast naar de eisen  van het keurmerk “Maatlat Duurzame Veehouderij”. De stal is voorzien van een rubberen vloer en ligboxen met diepstrooisel. Dit zorgt voor veel loop- en ligcomfort voor onze koeien als ze in de stal staan.

 

Gezond product

Wij geloven dat gezonde input zorgt voor gezonde output. Onze koeien krijgen daarom hoofdzakelijk gras van eigen bodem te eten. Koeien zijn dieren die hun voedsel verteren in de pens. Wij vinden het daarom belangrijk dat ze voer krijgen dat in de pens wordt verteerd. Ook krijgen ze minder eiwit in hun voer, dat zorgt voor een laag ureumgehalte.  Dit zorgt voor een gezondere koe en daarmee ook voor gezondere melk en vlees met een betere vetzuursamenstelling (meer omega 3).